Keikku

KEIKKU syntyi tarpeesta helpottaa diabeteksen hoitoa ja tuoda iloa ja väriä hoitotoimenpiteiden väistämättä rytmittämään arkeen. Me (Annu ja Saara) tapasimme toisemme Diabetesliiton lasten perheleirillä kesällä 2018, ja leirillä alkaneet keskustelut vaatteista, ekologisuudesta ja hoitotarvikkeista johtivat rytinällä tähän yhteiseen unelmaan. Lapselle diabetes ei tee hänestä sairasta, vaan se on yksi ominaisuus hänessä. Yksi hormoni täytyy korvata pistoksella tai pumpulla, koska oma haima on sillä tavalla rikki, ettei pysty sitä valmistamaan.

Siinä se. Mutta mielestämme kaikki hoitotoimenpiteisiin ja -tarvikkeisiin liittyvä oli kovin vakavaa ja ilotonta. Etenkin lasten näkökulmasta tämä oli silmiin pistävää. Värivalikoima mittarilaukuissa ja muissakin tarvikkeissa oli harmaata ja mustaa, materiaalit muovisia ja keinokuituisia, tilaus ulkomailta. Kaikki tuotteemme on siis valmistettu omasta ja perheidemme arjesta lähteneeseen tarpeeseen! Ja mikä parasta, meillä on kodeissamme omat tuotekehitysyksiköt, jossa tuotteet pääsevät rajuun arkitestiin jo suunnitteluvaiheessa!

Saara ja Annu

SAARA – sataa asiaa yhtä aikaa sujuvasti pyörittävä neljän vauhdikkaan pojan äiti ja vaatetusartesaani. Ekologisuus, laadukkaat materiaalit sekä käytännön toimivuus ovat Saaralle sydämen asioita. Tuotteidemme valmistusprosessi aina suunnittelusta valmistukseen asti on Saaran käsialaa. Yhteystiedot: saara(at)keikku.com

ANNU – Helposti innostuva ja haasteista syttyvä kolmen kuplivan tytön äiti. Lapsen oikeus osallistumiseen ja toimintaan on aiheena rakas myös fysioterapeutin ammatin kautta. Asiakaspalvelu ja moni muu käytännön asia pyörähtää Annun käsien kautta. Yhteystiedot: annu(at)keikku.com

Kokemukset diabeteksen hoidosta ja olemassa olleista tuotteista olivat saman suuntaisia – harmaata, ilotonta, muovista. Yhtenevät perusarvot, innostus ja halu kehittää diabetestarvikkeita ja -vaatteita sekä arjen tarpeista kummunneet ideat hioutuivat vuoden aikana yhteiseksi yritykseksi (Saaran sukunimi Kohtalo ja Annun sukunimi Huisman yhdistyivät Kohtalonpoika Oy:ksi). Pieni ompelimomme sijaitsee Raisiossa, jossa valmistuu kestäviä ja rakkaudella tehtyjä tuotteita helpottamaan elämää diabeteksen kanssa.