Hyppy – hyppy – pomppu

Ajattelen olevani ratkaisukeskeinen ihminen. Jos jonkin asian kanssa on hankalaa, ajaudun aina miettimään, miten hankaluuden voisi poistaa tai toimintaa muuttaa. Ajoittain tämä on turhauttavaa, koska parannettavaahan on aina. Harvaa asiaa ei voi tehdä paremmin, nopeammin, kaikki osapuolet paremmin huomioon ottaen.

Mutta on tässä ominaisuudessa hyvätkin puolensa. Samalla viikolla, kun esikoisellani diagnosoitiin 1-tyypin diabetes, olin jo ommellut hänelle ensimmäiset paidat insuliinipumpun kantamiseen. Tyttäreni sairastui 1,5-vuotiaana, ja sai heti käyttöönsä pumpun, jonka avulla pystyimme annostelemaan tarpeeksi pieniä määriä insuliinia (0,025U tarkkuudella). Hoitoteknologian kehittyminen mahdollisti paremman hoidon kuin aiemmin, mutta taaperon kantamana pumppu näytti minusta hurjan isolta ja rajoittavalta. Lapsi ei tainnut koko kojetta pahemmin huomioida, hösötti menemään kuten ennenkin vyölaukku heiluen, mutta äidin sydämeen se sattui.

Ensimmäisestä paidasta taisi tulla yöpaita, kun en ehtinyt pahemmin kaavoja käyttää. Versio versiolta paitaa kehitellen syntyi hyvä perusvaate, jossa pumppu pysyi tallessa ja sen käyttö oli helppoa. Pumpun piilottelulle tai häivyttämiselle en nähnyt silloin enkä edelleenkään näe mitään tarvetta, mutta käytössä toimivia ja silti kauniita vaatteita halusin minäkin lapselleni pukea. Ja ennen kaikkea halusin, että lapsi voisi tehdä kaikkea mitä ennenkin, kaikkea mitä hän ilman diabetestäkin voisi tehdä.

Ongelma: insuliinipumppu oli lapsen kokoon suhteutettuna valtava ja heilui ylös alas olohuonepituushypyssä, sohvalla ja kuperkeikkoja tehdessä.

Ratkaisu: ompelen itse mukavia ja helppokäyttöisiä arkivaatteita, joissa on näppärä ja rymyämisen mahdollistava tasku pumpulle.

Ja nyt, neljä vuotta myöhemmin olen päättänyt tehdä kaikkeni, jotta voisimme Keikun* avulla tarjota toimivia ratkaisuja myös muille diabeetikoille. Jotta jokaisella olisi mahdollisuus kantaa elintärkeät hoitotarvikkeensa haluamallaan tavalla.

♥ Annu

*Keikun tarinan löydät täältä. Seuraa meitä myös Instagramissa (@keikkufi) ja Facebookissa (Keikku)!